Miben segíthetünk?

Szeptember elsejétől „Kuss und Tschüss” parkolás működik mindkét általános iskola előtt

Szeptember elsejétől „Kuss und Tschüss” parkolás működik mindkét általános iskola előtt
2022. augusztus 31.

Ne feledjék az iskolakezdéssel egyidőben a Templom téren most indul, a Vásár téren pedig újra indul a „Kuss und Tschüss” parkolási rendszer. A parkolási formát tavaly vezette be az Önkormányzat a Vásár téren. A rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így az idén szeptembertől a Templom téri iskolánál, a felújított Iskola utcában is bevezetik a közlekedést gördülékenyebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá tevő parkolást.
A rendszer lényege az, hogy az gyermekeket szállító autók csak néhány percre foglalják el az iskola épülete előtt a kijelölt „Kuss und Tschüss” parkolóhelyeket. A szülő tehát beáll az intézményhez közel eső eső kijelölt helyre, a diák kiszáll és a jármű már hajthat is tovább. A parkolóhelyek így gyorsan felszabadulnak, a gyerekek ezzel együtt rendezett és biztonságos körülmények között tudnak elköszönni szüleiktől.
Szeptember elsején a Vásár téren már megszokott módon, rutinosan használhatják a szülők a rendszert, a Templom téren az első napokban a rendészet, városőrség is segíti majd a közlekedést.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []