Miben segíthetünk?

Újabb lépés, hogy a jövőben megújulhasson városunk balatonfenyvesi üdülője

Újabb lépés, hogy a jövőben megújulhasson városunk balatonfenyvesi üdülője
2022. október 14.

Egy lépéssel közelebb kerül Pilisvörösvár, hogy felújíttassa nagy értékű, de jelenleg rossz állapota miatt kihasználatlan Balatonfenyvesi üdülőjét, hogy később hasznosíthassa az ingatlant. Az elsődleges cél, hogy a városvezetés ezáltal lehetőségeket biztosítson a vörösvári gyerekeknek a jövőben. A Képviselő-testület pénteken arról határozott, hogy tervezői értékbecskés nyomán megbízást ad egy olyan átalakítási kiviteli terv és költségvetési kiírás készítésére, amely alkalmas egy kivitelezői ajánlatkérés benyújtására a későbbiekben. Az említett műszaki tartalmat a döntés értelmében a NEMESÉP KFT. állítja össze 6 millió 350 ezer forint + áfáért.

„Tudjuk, hogy a jelenlegi energia-veszélyhelyzetben az üdülő felújítása nem tartozik a legfontosabb feladatok közé, viszont azzal tisztában kell lenni, hogy az egyébként értékes ingatlan állaga rohamosan romlik. Belátható időn belül az állapota olyan stádiumba ér, ami visszafordíthatatlan, és a tervkészítés költségeinél jóval magasabb, azonnali forrást fog igényelni az Önkormányzattól. Éppen ezért előrelátónak kell lenni, hogy minden, a munkálatokhoz szükséges dokumentáció, terv a rendelkezésre álljon - különös tekintettel arra, hogy a városvezetés egy olyan koncepció kialakításán dolgozik, hogy Pilisvörösvárnak ne legyen szüksége sem saját, sem pályázati forrás felhasználására ahhoz, hogy az üdülő megújuljon, és a jövőben élményeket adhasson a gyermekeinknek. Ez a várható külső forrás teszi lehetővé, hogy ebben gazdasági helyzetben is foglalkozhassunk a témával" – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

A szóban forgó csaknem 2500 négyzetméteres üdülő a 80-as évek elején épült táboroztatás céljából. Egy kétszintes főépületből áll, valamint egy különálló főzőkonyhából a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekkel, illetve egy 40 főbefogadására alkalmas étteremmel. A telken található ezen kívül még egy különálló faház, valamint egy raktárépület.

A konyhával és az étteremmel kapcsolatban kérdésként merült fel, hogy érdemes-e felújítani, vagy jobban megérné egy új, könnyűszerkezetes épület megépítése. Az értékbecslés alapján előbbi megoldás a kedvezőbb, vagyis érdemesebb felújítani a már meglévő konyhaépületet, mert bár a munkálatok költsége minimálisan magasabb a könnyűszerkezetes 50 négyzetméteres épület megépítésénél, az alapterülete háromszorosa annak, kis híján 165 négyzetméter. Mindemellett az étkezést nemcsak nyitott-fedett, hanem teljesen fedett térben is tudja biztosítani.

A fenti információk birtokában kért ajánlatot az Önkormányzat a szóban forgó cégtől, hogy készítse el a szükséges átalakítási terveket mind a kétszintes főépület, mind pedig az étterem épületének esetében, beleértve a partmenti stég esetleges szerkezeti felújításához kapcsolódó tervek kidolgozását is. A feladat részét képezi a tervezői költségbecslés és a tételes költségvetés kiírás elkészítése is minden tervhez.

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []